Ilmastoriskien ja -mahdollisuuksien tunnistaminen Inclusilla

Esimerkki arviointituloksen visualisaatiosta.

Ilmastonmuutos haastaa lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä useimpien yritysten toimintaa sekä arvontuotantoa joko suoraan tai välillisesti. Ukrainan kriisin ohella se on keskeisimpiä toimintaympäristömme muutoksia, joihin yritysten tulisi nyt varautua ja luoda strategiaa.

The Financial Stability Boardin kehittämä TCFD -viitekehys (Task-Force on Climate-related Financial Disclosures) on nyt saatavilla Inclusin jatkuvasti kasvavasta prosessikirjastosta. Viitekehys auttaa organisaatioita tunnistamaan ilmastonmuutoksen liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia yrityksissä sekä sitouttamaan ylintä johtoa muutokseen osallistavan analyysiprosessin avulla.

Näin toteutat ilmastoriskien ja -mahdollisuuksien analyysin Inclusilla

Ilmastoriskien ja mahdollisuuksien tunnistaminen

TCFD-viitekehys listaa valmiina ilmastonmuutoksesta aiheutuvia yleisimpiä riskitekijöitä, jotka auttavat organisaatioita miettimään oman toimintansa kannalta keskeisimpiä riskejä nyt ja tulevaisuudessa.

Inclusin osallistava prosessi auttaa organisaatioita ottamaan kantaa TCFD:n suosituksiin sekä avainhenkilöitä tunnistamaan tärkeimpiä riskejä niin markkinoiden, energiatransition kuin sääntely-ympäristön toimintaan liittyen. TCFD huomioi myös ilmastonmuutoksen tuomat uudet liiketoimintamahdollisuudet, jotka auttava organisaatioita luomaan kestäviä strategioita.

TCFD assessment in Inclus
Ilmastoriskien tunnistaminen Inclusissa.

Ilmastoriskien ja -mahdollisuuksien arviointi

Inclusin osallistavan arvioinnin avulla avainhenkilöt ottavat tiiviisti kantaa TCFD:n suosituksiin sekä tunnistamiinsa riskeihin. Inclusin arviointiprosessi tukee tehokkaan ja tuloksellisen riskityöpajan fasilitointia. Online-arviointi antaa asiantuntijoille mahdollisuuden artikuloida näkemyksensä selkeästi sekä takaa, että erilaiset näkökulmat tullaan kuulluksi ryhmädynamiikasta riippumatta.

Yhteinen riskitilannekuva vastaushajontoineen ja kommentteineen rakentaa tehokkaasti yhteistä ymmärrystä päätöksenteon tueksi. Näin asiantuntijoiden näkemykset tuovat arvokkaan tietopohjan päätöksentekoon sekä osallistava prosessi sitouttaa heitä toimenpiteisiin ja asian edistämiseen jatkossakin. 

Ilmastoriskien arviointi Inclusilla
Riskien arviointi Inclusilla.
Ilmastomahdollisuuksien arviointi Inclusilla.
Mahdollisuuksien arviointi Inclusilla.

Seuranta ja raportointi

Inclusin osallistava arviointiprosessi tuottaa valmiit toimenpidesuunnitelmat ilmastoriskien ja -mahdollisuuksien tueksi muun muassa valmiina GANTT-kaavion muodossa. Vastuuhenkilöt seuraavat toimenpiteiden etenemää ja visuaaliset raportit tukevat yhteistä seurantaa.

Järjestelmän lähettämät muistutukset auttavat vastuuhenkilöitä tehtävien priorisoinnissa arjen keskellä.

Lisäksi asiaan palaaminen toistoarvioinnin avulla osoittaa johdon sitoutumista aiheen edistämiseen sekä auttaa päivittämään tilannekuvan esimerkiksi kontrollien laadun ja riittävyyden suhteen. 

GANTT-kaavio toimenpiteillä
Toimenpiteiden aikataulun visualisointi GANTT-kaaviolla.
Esimerkki arviointituloksen visualisaatiosta.
Esimerkki arviointituloksen visualisaatiosta.
Riskiarvioinnin keskiarvo ja hajonta
Esimerkki riskiarvioinnin keskiarvosta ja hajonnasta.

Täytä lomake ja varaa 30 minuutin esittely Inclusin TCFD-prosessista

Lähetä yhteydenottopyyntö niin asiakkuustiimimme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Haluatko saada uutiskirjeemme sekä muita päivityksiä sähköpostiisi?

Jaa tämä kirjoitus

Muita blogitekstejä

Uutinen

Webinaari 17.11.2022: Tehokas projektien riskienhallinta Inclusilla

Tässä webinaarissa keskitymme projektien riskienhallintaan. Osallistumalla webinaariin saat paremman ymmärryksen projektiriskienhallinnan määrittelystä, tavoitteista ja hyödyistä. Lisäksi esitämme yksityiskohtaisesti ja vaiheittain, miten projektien riskienhallintaa tehdään tehokkaasti Inclusilla. Webinaari järjestetään torstaina, 17. päivä marraskuuta klo 15:00-15:45 (Helsinki, EEST). Tilaisuuden puhujina toimii Inclusin

Uutinen

Webinaari 30.8.2022: Tuotekehityskatsaus – tehtävienhallinnan uudet päivitykset

Tiistaina 30.8. klo 15 järjestettävässä suomenkielisessä webinaarissa käymme läpi Inclusin Tehtävienhallinnan uusimpia päivityksiä sekä kerromme tulevista tuotekehityskohteista. Tervetuloa kuulolle! Inclusin asiakkuustiimin Valtteri Frantsi ja Matias Sarvanne esittävät Tehtävienhallinta-työkalun viime päivitysten mukana tulleet isommat uudistukset ja lisätoiminnot. Lisäksi he avaavat syksyn

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä

Vieritä ylös